
In de begeleidende brief bij deze RIB (download) staat dat het college de advisering en aandachtspunten die de ASD heeft ingebracht nadrukkelijk zullen betrekken bij de implementatie en uitvoering van de concrete maatregelen:
"De voorgestelde maatregelen richten zich vanzelfsprekend ook op de doelgroep ouderen. Wij zullen de verschillende ouderenorganisaties daarbij betrekken.
• Een ambtelijke werkgroep gaat begin 2018 onderzoeken hoe de informatievoorziening aan burgers en professionals binnen het Sociaal Domein kan worden geoptimaliseerd. De voorzieningen Armoedebestrijding worden hierin meegenomen.
• Bij hulpvragen zal in de dagelijkse uitvoeringspraktijk meer aandacht uitgaan naar de impact van armoede op het leven. We investeren in opleiding, deskundigheidsbevordering van medewerkers en in nieuwe werkmethodes.
• De Armoedeambassadeur/verbindingsmakelaar krijgt binnen de organisatie voldoende positie en ruimte om zowel intern als extern krachten te bundelen, kennis te delen, het netwerk te versterken en meer integrale afstemming te bereiken.
• Uitbreiding van het aanbod aan kind voorzieningen alleen is geen structurele oplossing voor armoedeproblematiek. Er is thuis vaak een stapeling van problemen die met armoede te maken heeft. Onze maatregelen zijn daarom met name bedoeld om het toekomstperspectief van gezinnen te verbeteren en mee te helpen aan het creëren van een stabiele thuissituatie.
De aanpak van armoede begint thuis. Het op 5 december 2017 verschenen rapport van de Kinderombudsman 'Alle kinderen kansrijk' is een bevestiging hiervan."