Slagerij Dennis van de Ven in top 10 'Lekkerste Bal Gehakt 2015'
Gepubliceerd: woensdag 23 september 2015 18:50
Utrecht - De Koninklijke Nederlandse Slagersorganisatie (KNS) organiseert elk jaar de strijd om de titel 'Lekkerste Bal Gehakt'. Slagerij Dennis van de Ven zat dit jaar bij de finalisten en was, in aanloop naar de bekendmaking van de uiteindelijke winnaar, zelfs enige tijd koploper. 7 september jl. werden de tien finalisten bekendgemaakt. Ook werden toen de tien ambachtelijke slagers aangewezen die in de finale vandaag streden om de titel 'Lekkerste Gehaktvariant 2015'. Het aantal inzendingen was, met 79 gehaktballen en 25 gehaktvarianten, dit jaar hoog. De jury, bestaande uit culinair journalist Felix Wilbrink, SVO-docent Ruud van Gils en winnaar van vorig jaar slager Marco van Strien, heeft met zorg en aandacht elke gehaktbal en variant gekeurd.
Alle finalisten ontvingen woensdag (gehaktdag) 23 september hun prijs uit handen van juryvoorzitter en culinair journalist Felix Wilbrink op de vakbeurs Slavakto in de Jaarbeurs in Utrecht. De titel 'Lekkerste Bal Gehakt 2015' werd gewonnen door Keurslagerij van Hest uit Goirle en winnaar van de 'Lekkerste Gehaktvariant' werd Slagerij Beerens uit Eindhoven.
De finalisten in de Lekkerste Bal Gehakt 2015 in willekeurige volgorde: Slagerij Willy Beerens (Liempde) Slagerij Dennis van de Ven (Schijndel) Gildeslager F.L. van Laar (Bergambacht) Keurslager Kees van Hest vof (Goirle) Beerens Slagerij & Traiteur (Best) Keurslager Kluijtmans (St. Oedenrode) Keurslagerij Koen van Vugt (Drunen) Keurslager Rien Baas (Leerdam) Slagerij Bood (Heemstede) Keurslagerij Ron de Kwant (Hank)
Vakwedstrijden De Lekkerste Bal Gehakt en de Lekkerste Gehaktvariant is één van de vakwedstrijden die de KNS organiseert. Daarnaast organiseert de KNS ook de Grote Grillworsttest en de Spare Ribs Trophy.